Laddar Evenemang
01
Jun
19:00

West of Eden

Lördag 1 juni kl.19

The Best of contemporary folk” (Irish Music Magazine)

I 25 år nu har det charmiga bandet West of Eden underhållit sin publik. Med sin egen musik djupt rotad i den engelska och irländska folkmyllan har de framgångsrikt släppt ett dussintals skivor och turnerat över stora delar av Europa och ända bort till Kina.

Med ett högklassigt låtmaterial, starka texter, och med Jenny Schaubs kristallklara röst i centrum har West of Eden vant sig vid att bli benämnda som “The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine eller ”one of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.

Sen genombrottet med albumet Rollercoaster 2001 (bästa nykomling på den svenska topplistan) har West of Eden ofta riktat blickarna utanför Sveriges gränser och samarbetat med legendariska musiker från bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby. Man har också varit värd för julkonserten Celtic Christmas som varje december säljer ut stora svenska och tyska scener.

2021 släppte de också albumet TAUBE där de gav nationalskalden Evert Taubes musik och texter lagom respektlösa och kärleksfulla uppdateringar med irländska förtecken. Just nu är West of Eden aktuella med temaalbumet och föreställningen Whitechapel som berättar om 1880-talets London och de fem kvinnor som senare skulle bli Jack the Rippers offer.

En konsert eller ett album med West of Eden blir till en resa mellan akustiskt historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.

West of Eden är:

Jenny Schaub: Sång, dragspel, tin whistle

Martin Schaub: Sång, akustisk gitarr, mandolin

Lars Broman: Fiol

Henning Sernhede: Elgitarr, akustisk gitarr, banjo

Martin Holmlund: Kontrabas, elbas

Ola Karlevo: Trummor, bodhrán

Videor:

https://www.youtube.com/watch?v=6aaa2fn8H6U

https://www.youtube.com/watch?v=z4JYl7g6Ht4

https://www.youtube.com/watch?v=tju1_pdYndQ

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2huwKSQn3aPeBoRjSGgNly?si=lRuGk9M4TraoClmYmWJ_5g

Hemsida:http://www.westofeden.com

Facebook: https://www.facebook.com/westofeden

Instagram: https://www.instagram.com/westofedenband/

(Foto: Martin Permer)

Inträde 250 kr

Lättare förtäring och dryck till försäljning

Vårt bokningssystem på hemsidan har lagt av och tills vidare får vi lösa bokningar via mejl och telefon. Man kan även köpa biljetter direkt i kassan i samband med de olika programmen.