Laddar Evenemang
07
Jul
Heldag

Akvarellutställning Eivor Lundin

7-13 juli kl.13-19

Som akvarellmålare finns det motiv i vår fantastiska natur, framförallt vår skärgård, men också annat kan bli motiv i mina bilder. Jag har målat i hela mitt liv., först i olja och de senaste 15 åren akvarell. Motiven hämtas från både den stora och den lilla omgivningen. Eftersom Lysekil är min hemstad blir det många bilder med inspiration från västkusten.

Mina barn gav mig en present, en akvarell av en känd akvarellmålare som jag studerade noga och funderade över tekniken. Inspirationen spirade och målandet fick ordentlig fart, jag gjorde slut på massor av färg och många papper.

Ny utveckling av målandet behövdes vilket fanns på nära håll, nämligen när vår egen Nobelkonstnär Richard Vakil skulle ha kurs på hemmaplan. Full av inspiration och ny kunskap har jag sedan dess målat flitigt och deltagit i flera kurser med fantastisk vägledning för olika akvarellkonstnärer runt om i västra Sverige.

Mina målningar har visats och en del har fått nya hem vid utställningar på Röe Gård påsken 2020, Rorkulten (i abf’s regi) 2021 & 2022.

Titta gärna in på ELinakvarell på Facebook

Eivor Lundin akvarellkonstnär