Laddar Evenemang
29
Jul
Heldag

Konstutställning Johanna Skånmyr

Vernissage 29 juli

29 juli – 3 augusti kl.13-18

Sommarutställning där Johanna Skånmyr visar en nygjord serie av porträtt. Charmiga och personliga målningar i välkomponerade färgskalor. Måleri, akryl på duk och papper. Lekfullt allvar med fokus på färg.

Johanna Skånmyr är en nutida konstnär verksam i Göteborg. Hon har ett abstrakt impressionistiskt uttryck, motiven är inte direkt avbildade men ändå så pass konkreta att man kan förnimma motivet. Samtidigt lämnas betraktaren fritt spelrum för fantasin. Hon arbetar främst i akryl på både duk och papper och hennes färgkombinationer är stämningsfulla och hon strävar alltid efter att uppnå en behaglig harmoni. Motiven förändrar sig, ofta jobbar hon tematiskt, och nu är det människor som står i fokus.

Johanna är utbildad i London och är också verksam som mönsterdesigner. Där arbetar hon globalt både med egna produktioner och på uppdrag av större företag som IKEA och Target. Ursprungligen kommer Johanna från Östkusten med långa somrar seglandes längs kusten. Sedan ett antal år sedan är det emellertid på Västkusten och i Grundsund som hon tillbringar somrarna.

www.johannaskanmyr.com