Laddar Evenemang
28
Oct
19:00

Från musikal till örhängen inom jazzen

Lördag 28 oktober kl.19

Skönsjungande Emma Petzäll och gitarrvirtuosen Emil Ernebro gästar oss med ett omväxlande program
med allt från musical till klassiska jazzörhängen.

Emil Ernebro är utbildad vid Musicians Institute i Los Angeles, och har erhållit flertalet priser och stipendier för sitt musikaliska gitarrspel. Han har bland annat medverkat i Allsång på Skansen och Polarprisgalan i Stockholm, och har spelat tillsammans med artister såsom Janne Schaffer, Lill Lindfors och världsgitarristen Tommy Emmanuel. Med tre släppta soloskivor och med över 115.000 följare på sociala medier sprids Emils musik världen över. “Emil har den sällsynta förmågan att kombinera komplex virtuositet med smittande spelglädje.”

Emma Petzäll är utbildad på Skurups Folkhögskola, Balettakademien och Stockholm Musikalartist Utbildning. Hon har sedan flera år frilansat som jazzsångerska och showartist i Köpenhamn och runt om i Sverige, samt flitigt turnerat i USA med en ABBA-show. Kommande för vintern är stora showproduktioner samt planering inför skivinspelning i eget namn. ”Emma är ett levande uttryck som svävar i sammansmältningen av melodi och text. En minnesvärd, stark närvaro som aldrig lämnar en publik oberörd.

Både Emma och Emil har andats musik sedan barnsben, så gott som uppvuxna på musikskolan i Bengtsfors där de som 13-åringar var med i sitt första gemensamma band. Flera år senare har Emma och Emil sporadiskt uppträtt tillsammans för att dela med sig av magin som äger rum när två musikälskare får göra det de gör bäst. Det här är en av dessa kvällar.

Inträde 120 kr

Enklare förtäring i pausen 40 kr

Bokningen stoppad. Biljetter köpes direkt i kassan.