Laddar Evenemang
29
Feb
Heldag

Teater: Flotten

Lördag 29 februari kl.15.00

Flotten hade urpremiär 30 april 1967. Skådespelarna själva arbetade under ledning av Kent Andersson och regissören Lennart Hjulström fram ett manus som byggde på Kents texter samt deras egna liv, personligheter och erfarenheter. Urpremiären skedde på Stadsteaterns lilla scen. Det blev en så stor succé att man fick flytta produktionen till stora scenen. Arbetet med Flotten innebar ett helt nytt sätt att göra teater. Det blev upphovet till gruppteater; det vill säga att man i en grupp, utan färdigt manus, arbetar sig fram till ett resultat. Arbetssättet spred sig och blev stort under 70-talet.

Sen 2018 flyter Flotten igen tillsammans med skådespelaren och regissören Kim Lantz. Föreställningen har fått en egen identitet med Bengt Nordfält Nilsson, Camilla Nilsson, Monica Wedmark-Jansson, My Hellborg, Nils Lindqvist och Sören Jansson. genom att ensemblen har fått pröva sig fram och hitta sitt personliga tilltal. Med på färden är även Titti Andersson som både sufflös och regiassistent.

Föreställningen är en akt på en dryg timme. Efter föreställningen finns tillfälle att prata med Kim Lantz och skådespelarna.

Inträde: 150 kr. Försäljning av kaffe med dopp

Förboka gärna din biljett på 0705-321995 eller info@skaftofolketshus.se