Laddar Evenemang
10
Feb
Heldag

Final med Musik på Teatern

Fredag 10 februari kl.19

Musikcentrum Väst tillsammans med ABF Västra Götaland, Riksteatern Väst och Västra Folkets Hus och Parkregionen avslutar sitt konsertprojekt Musik på Teatern. Det blir final med en helkväll genom Musikcentrum Väst med musik av tre olika grupper som avlöser varandra under kvällen.

Lily Arbor

Duo med influenser från indiefolk, americana och pop. Stämsång och ljuvliga melodier. Vännerna Lovisa och Felicia har spelat ihop i många år men det dröjde till 2017 innan de bildade duon Lily Arbor. Deras låtar handlar ofta om självutforskande, hjärtesorg och en längtan efter något mer.

Lyssna gärna på trailern med Lily Arbor.

Duo Nuovo

En vacker, virtuos och underhållande musikupplevelse med skickligt duospel. Duon från Lidköping spelar musik med genrer som rör sig ifrån klassisk musik till folkmusik, jazz och visa. De rör sig ofta i flera olika genrer och i repertoaren finns bland andra Astor Piazzolla, Mario Castelnuovo-Tedesco, Evert Taube, Ted Gärdestad, Béla Bartók och Chick Corea. Jan Björklund är född och uppvuxen i Järfälla utanför Stockholm. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Piteå -99. Mathias Kihlberg kommer ursprungligen från Uddevalla och har sin utbildning från Musikhögskolan i Göteborg -99.

Lyssna gärna på trailern med Duo Nuovo.

Groupa

Med sin helt unika form av samtida nordisk folkmusik räknas Groupa till en av genrens absoluta supergrupper sedan 80-talet. Alltsedan starten 1981 har Groupa spelat sin egen variant av modern folkmusik och legat i förtruppen för den progressiva svenska folkmusikscenen. Deras blandning av äldre traditionella melodier tillsammans med fria improviserade inslag och fantasifull instrumentation har påverkat en hel generation av musiker. Redan från början blev Groupa ett populärt live-band och har turnerat runt Sverige, Skandinavien, Europa, Indien, Kanada och USA, samt spelat på många av de ledande festivalerna. Groupa har erhållit flera fina priser, bland annat två Grammis, för skivorna Månskratt och Imeland.

Gruppens medlemmar är tongivande och välkända namn på folkmusikscenen, med såväl soloprojekt som medverkan i flera andra grupper. Mats Edén – viola d’amore, fiol, viola, hardingfela, durspel. Jonas Simonson – tvärflöjt, altflöjt, sälgflöjt, pipor. Terje Isungset – trummor, slagverk, mungiga.

Här kan du lyssna på Groupa.

Musik från tre grupper under kvällen med paus

Inträde 100 kr mat och dryck till försäljning

Boka din biljett här

OBS! Glöm inte att skriva +46 och ta bort första 0 i ditt telefonnummer när du bokar, så går bokningen lättare.