Laddar Evenemang
05
Aug
Heldag

Konstutställning Göran Dalgren

Konst i Västerhavsveckan

Vernissage lördagen 5 augusti kl. 11 – 16.

Övriga dagar tom 10 augusti öppet kl. 11-17

Göran Dalgren växte upp i Vänersborg, men bor och är verksam idag på Bokenäset där han har sin ateljé.

Mitt intresse för bildskapande började redan i ungdomen och då med foto som mitt uttryckssätt. Av en lust att prova på nya uttryckssätt gled det sedan in på måleri och då till oljemåleri vilket sedan mer och mer har fått ge vika för den mer spännande akvarelltekniken. Mina inspirationskällor är främst västkustens spännande landskapsmiljöer som jag har runt knutarna med dess kust, berg, fina dalgångar och ett hav och där blicken kan nå ända ut till synranden.

Målar gör jag numera huvudsakligen i akvarell, men även en del i olja. Mitt måleri i akvarell vill jag skall vara fritt och obundet i förhållande till motivet. Jag strävar efter förenkling och reducering av motivet vilket gör att mina bilder i akvarell oftast balanserar mellan det föreställande och abstrakta. Mitt oljemåleri är lite mer motivbundet, men jag vill även där ”ta ut svängarna”.

Göran har genomfört ett 30-tal separatutställningar. Han har också medverkat i  samlings-och jurybedömda utställningar samt fått representera Nordiska Akvarellsällskapet på en internationell utställning ” International Watercolour Exihibition” i Zaragoza, Spanien. Han deltar årligen i Konstvandringen Södra Bohuslän under påskhelgen. Han är medlem i Svenska Konstnärsförbundet och Nordiska Akvarellsällskapet och BUS (Bildkonst upphovsrätt i Sverige).

Besök gärna Göran Dalgrens hemsida www.dalgrenkonst.se