Laddar Evenemang
01
Feb
19:00

BOHUSKUST – ett vresigt paradis

Fredagen den 1 februari

Filmen är en naturdokumentär som söker bohuskustens själ under fyra årstider. Filmen tar med tittaren på en kajakpadlares personliga färder och upplevelser i det unika kustlandskapet.

Fokus är djur och natur, men det blir även historiska nedslag om de sillperioder och stenbrottsindustri som har präglat det karga kustlandskapet och vars spår fortfarande är tydliga, möten med kräft- och hummerfiskare, forskare och andra som har naturen som sitt arbetsfält ger en annan bild av kustlivet än den som semesterfirare möter under sommaren. Strandskräp och andra miljöhot är viktiga inslag. Filmen vill inspirera till egna upptäckter och ge kunskap om det rika landskapet.

Svante Lysen, som gjort filmen, introducerar och efter filmen finns möjlighet att ställa frågor och diskutera filmen. Besök gärna Svantes hemsida http://www.svantelysen.se/

Entré: 100 kr Förboka gärna på 070-5321995 eller info@skaftofolketshus.se

Enklare förtäring med smörgås finns att köpa

Filmen:( 1:41 tim) Se en trailer

Filmen uppmärksammades i ett inslag i radioprogrammet Naturmorgon i P1 den 22/12 kl. 6.10. Lyssna gärna

Det finns chans att förlänga känslan av Bohuskustens vresiga paradis. Kajak i Grundsund har lördagspaddlingar och lördagen den 2 februari kan man följa med på en vinterpaddling.